Ζωγραφίζουμε λουλούδια «κρίνα» με ακουαρέλα με Aquafine & Simply Watercolor Pad της Daler Rowney!

Ζωγραφίζουμε λουλούδια «κρίνα» με ακουαρέλα με Aquafine & Simply Watercolor Pad της Daler Rowney!

Η Μάριον από το theartflip.com μας δείχνει βήμα-βήμα πως να ζωγραφίσουμε με ακουαρέλες ένα πανέμορφο λουλούδι κρίνο με επαγγελματικά χρώματα!

Θα χρειαστούμε:

Κίτρινη βάση κάτω από φύλλα και πέταλα

  • Gamboge Yellow Hue 640

Πέταλα

  • Vermillion Hue 588

Σκιές στα πέταλα

  • Alizarin Crimson Hue 515

Φύλλα

  • Gamboge Yellow 640
  • Hookers Green Dark 352
  • Sap Green

Στήμονες

  • Burnt Umber 223
  • Payne’s Grey 065

Φόντο

  • Prussian Blue 135
  • Viridian Hue 382
  • Titanium white Gouache

Διαδικασία:

Η ακουαρέλα λόγω της διαφάνειας που τη χαρακτηρίζει είναι το ιδανικό μέσο/υλικό για να ζωγραφίσουμε σε πολλαπλές στρώσεις. Κάθε επόμενη στρώση κάνει τα χρώματα πιο λαμπερά και πλούσια καθώς συνεχίζουν να φαίνονται μέσα από τη διαφάνεια των στρώσεων.

krina 2

Βήμα 1ο

Χρωματίζουμε με κίτρινο Gamboge όλα τα σχήματα, δηλαδή τα λουλούδια, τα πέταλα, τα μπουμπούκια, τα κοτσάνια και τα φύλλα.

krina 3

Βήμα 2ο

Αφού στεγνώσει η 1η στρώση, δηλαδή το κίτρινο, χρωματίζουμε τα πέταλα με πορτοκαλί Vermillion, ξεκινώντας από πολύ αραιό πορτοκαλί, πολύ διάφανο για να βρέξουμε ένα ένα πέταλο.

Βήμα 3ο

Όπου χρειάζεται ένταση, προσθέτουμε περισσότερο πορτοκαλί στα πέταλα ώστε να δημιουργήσουμε όγκο και αντίθεση.

krina 4

Βήμα 4ο

Με αραιωμένο πράσινο Sap Green, περνάμε κάθε φύλλο ένα ένα, ώστε να βραχεί η επιφάνεια και μετά προσθέτουμε εντονότερο πράσινο στα σημεία όπου χρειάζεται, ώστε να δημιουργήσουμε όγκο, φως και σκιά.

krina 5

Επαναλαμβάνουμε τα βήματα 3 και 4 όσες φορές χρειαστεί, προσθέτοντας κάθε φορά περισσότερο πορτοκαλί ή πράσινο στα σημεία που υπάρχει έντονο χρώμα.

Βήμα 5ο

Με το έντονο πορφυρό κόκκινο Alizarin Crimson δημιουργούμε σε στεγνό χαρτί, τις σκιές κάτω από τα πέταλα, στα σημειά όπου υπάρχει σκιά.

krina 6

Βήμα 6ο

Με το έντονο πράσινο Hooker’s Green τονίζουμε τις σκιές στα φύλλα.

krina 7

Βήμα 7ο

Με καφέ burnt umber χρωματίζουμε τους στήμονες. Μόλις στεγνώσει το χρώμα προσθέτουμε από μια μικρή πινελιά μαύρο Payne’s Grey σε κάθε στήμονα για αντίθεση και όγκο.

krina 8

Βήμα 8ο

Προσθέτουμε τις αποχρώσεις Viridian και Prussian Blue σε λευκή τέμπερα Titanium White. Καλύπτουμε με το χρώμα όλο το φόντο. Οι τέμπερες (gouache) σε αντίθεση με τις ακουαρέλες περιέχουν κιμωλία και είναι αδιαφανείς. Η χρήση της τέμπερας στο φόντο μας εξασφαλίζει ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

krina 9

Η ομορφιά σε αυτό το έργο βρίσκεται στην αρμονία και τον πλούτο των χρωμάτων. Οι πορτοκαλί αποχρώσεις των λουλουδιών έγιναν πλούσιες χρησιμοποιώντας στρώσεις των βασικών χρωμάτων από τις οποίες προκύπτει το πορτοκαλί: κίτρινο και κόκκινο σε διαφέρει στρώσεις.

Το γαλάζιο/μπλε φόντο είναι η συμπληρωματική απόχρωση του πορτοκαλί, όταν συνδυάζονται σε ένα έργο δημιουργούν μαι αρμονική αντίθεση που κάνει τα χρώματα να ακτινοβολούν.

Καλή επιτυχία!

Μπορείτε να δείτε το βίντεο:

Ευχαριστούμε την κα Μάριον Κουμπούρη και το theartflip.com & theartflipschool.com για την υπέροχη δημιουργία!