Ζωγραφίζουμε με την τεχνική Scratch Art με Giotto Art Lab

Ζωγραφίζουμε με την τεχνική Scratch Art με Giotto Art Lab

Ένας από τους πιο μαγικούς τρόπους να ζωγραφίζεις είναι το scratch art. Είναι μια πολύ απλή τεχνική ζωγραφικής που δίνει πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Η Ελπίδα από το Two boys & Hope μας δείχνει πως θα φτιάξετε μαγικές εικόνες scratch art βήμα-βήμα με λαδοπαστέλ από το Maxi Giotto Art Lab Oil Pastel σετ ζωγραφικής!

Τι είναι scratch art; Ουσιαστικά να σχεδιάζεις πάνω σε χαρτί ξύνοντας.

Πως γίνεται αυτό; Πολύ πολύ εύκολα!

Tο σετ ζωγραφικής Maxi Giotto Art Lab Oil Pastel περιέχει 48 λαδοπαστέλ σε κάθε απόχρωση που μπορείς να φανταστείς, ένα μπλοκ με 30 λευκά φύλλα Canson, ένα στένσιλ και εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για ζωγραφίσουμε.

Για να φτιάξουμε μαγικές εικόνες scratch art πρέπει να χρωματίσουμε το χαρτί μας με πολλά διαφορετικά χρώματα. Μπορούμε να διαλέξουμε όποια χρώματα θέλουμε.

Μετά παίρνουμε ένα σκούρο χρώμα-μπλέ ή μαύρο και καλύπτουμε από πάνω όλα τα χρώματα.

Και τώρα αρχίζει η μαγεία!!! Με το ειδικό εργαλείο σχεδιάζουμε ξύνοντας την σκούρη μπογιά. Έτσι αποκαλύπτονται τα χρώματα από κάτω!!! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πηρούνι ή ξυλάκι επίσης.

Το θέμα μας ήταν ο βυθός οπότε το χαρτί μας γέμισε με φύκια, ψάρια και μπουρμπουλήθρες!!!

Τα λαδοπαστέλ καλύπτουν το χαρτί πολύ εύκολα και γρήγορα. Έχουν έντονα χρώματα και δημιουργούν απίθανες μαγικές εικόνες. Είναι μια τεχνική που μπορούν να κάνουν ακόμα και μικρότερα παιδάκια. Και που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους μικρούς καλλιτέχνες!!!

Δοκιμάστε να φτιάξετε τις δικές σας μαγικές εικόνες scratch art και στείλτε μας τα αποτελέσματά σας.

Με τον οδηγό δημιουργίας που υπάρχει στο σετ Giotto Art Lab, η δημιουργία & οι τεχνικές δεν τελειώνουν ποτέ!

Δείτε όλο το άρθρο στο Two boys & hope εδώ.