Πως θα φτιάξω εύκολα ένα Bullet journal!

Πως θα φτιάξω εύκολα ένα Bullet journal!

Θα έχετε ακούσει για το Bullet Journal! Τι είναι όμως; Το Bullet Journal είναι ένα απλό προσαρμόσιμο σύστημα οργάνωσης σε ένα σημειωματάριο, το οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε και διακοσμήσετε όπως εσείς επιθυμείτε.

Η Μαριάννα από το bujoncoffee.com μας δείχνει πώς να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα ένα bullet journal!

Επιλέγουμε το μήνα που θέλουμε. Συνήθως, επιλέγουμε τη μηνιαία διάταξη σε εβδομαδιαία ή ημερήσια.

Ξεκινάμε διαλέγοντας τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσουμε. Για τη δημιουργία του θέματος, χρησιμοποιούμε τους μαρκαδόρους διπλής μύτης LYRA aqua brush duo markers. Υπάρχει σε συσκευασίες 12, 24, 36τμχ και πλέον είναι διαθέσιμες 80 αποχρώσεις στους μαρκαδόρους.

image002

Για το συγκεκριμένο μηνιαίο εξώφυλλο, χρησιμοποιούμε ένα polaroid στυλ, χρησιμοποιώντας χαρτιά της Daler Rowney: χαρτί mixed media 250gsm και χαρτί 160gsm από το Ebony Artist’s Sketchbook.

image003

Ξεκινάμε ζωγραφίζοντας δύο χρωματιστές σταγόνες στο σημειωματάριό μας και μετά ζωγραφίζουμε πράσινες τις γωνίες του πλαισίου polaroid. Για καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε ένα πινέλο νερού για να διαλύσουμε το πράσινο χρώμα.

image004image005

Συνεχίζουμε με το σχέδιο του ουράνιου τόξου. Χρησιμοποιούμε ένα χρώμα κάθε φορά και έπειτα το πινέλο νερού για να δώσουμε εφέ ακουαρέλας.

image006image007

Μόλις στεγνώσει το χαρτί, κολλάμε τα χαρτιά στο σημειωματάριο. Χρησιμοποιούμε το μαύρο μαρκαδόρο για να προσθέσουμε μερικές πινελιές και φυσικά να γράψουμε τον τίτλο του μήνα στο polaroid! Το εξώφυλλο ολοκληρώνεται με κάποια ταινία με μαύρο μοτίβο washi!

image008image009

Και έπειτα συνεχίζουμε με τη διάταξη του μήνα! Δημιουργούμε ένα πίνακα για το μήνα με μικρά κουτιά για κάθε μέρα.

image010

Η διάταξη ολοκληρώνεται με άλλη μια σελίδα με 3 χρήσιμες για εμάς λίστες που πρέπει να θυμόμαστε π.χ. μια για εκκρεμότητες, μια λίστα αγορών. Οι λίστες θέλουμε να είναι δίπλα στο πλέγμα του μήνα για εύκολη αναφορά!

image011

Καλές Δημιουργίες!

Μπορείτε να ακολουθήσετε τη Lyra στο Instagram: lyra_feelcreative.